CROWD acquireert de Duitse markt leider in haar segment: Ziegler Metall GmbH

Creators of the Outside World (CROWD) streeft er al sinds haar ontstaan ​​naar om een ​​bewuste bijdrage te leveren aan de publieke leefomgeving. Het is haar missie om mensen aan te moedigen naar buiten te gaan en haar visie om de leidende groep te zijn op het gebied van straatmeubilair, openbare schuilplaatsen en fietsparkeer infrastructuur, met een belangrijke focus op Circulariteit en Smart City-oplossingen in West-Europa.

Vandaag zetten CROWD en Convent Capital een enorme stap voorwaarts in het verwezenlijken van de ambities van CROWD om de leidende pan-Europese speler op dit gebied te worden. Het is met veel genoegen dat we de overname van Ziegler Metallbearbeitung GmbH en haar dochterondernemingen in de CROWD-groep kunnen aankondigen.

Al 27 jaar leidt Ziegler Metallbearbeitung GmbH de Duitse markt in ons vakgebied met een uitgebreide reeks toonaangevende kennis op het gebied van productontwikkeling en -selectie, marketing, samen met uitmuntende productie en logistiek. CROWD heeft veel respect voor de prestaties van Ziegler Metallbearbeitung en gelooft dat ze de ideale aanvulling op de groep zijn. Het feit dat beide bedrijven dezelfde visie en missie deelden voordat ze samenkwamen, is een bewijs van de basis waarop deze nieuwe relatie is gebouwd.

Er zijn veel strategische synergieën die CROWD en Ziegler Metallbearbeitung gezamenlijk voorzien, die op hun beurt een enorme hoeveelheid waarde zullen toevoegen aan de groep en aan alle bedrijven binnen de groep.

James Steward, CEO CROWD: “Met Ziegler komt een schat aan ervaring, substantiële product- en marketingkennis en toonaangevende industriële productie van overkappingen in de groep. Met een jaarlijkse omzet van meer dan € 70 miljoen als groep naar de toekomst, liggen onze visie en missie goed binnen ons vizier. Ik kijk er naar uit om met Christoph en Thomas Ziegler samen met het managementteam van Ziegler Metallbearbeitung samen te werken om alle vruchtbare synergieën die we samen zien te realiseren en te verzilveren. Zelfs tijdens een wereldwijde pandemie blijven alle productsegmenten groeien. Dit benadrukt de professionaliteit en kennis van onze medewerkers, de kwaliteit van ons productaanbod in combinatie met de middelen die alleen een groep kan bieden en, last but least, de stabiliteit van de markt waarin we actief zijn. ”

Dirk Hoorn, mede-oprichter van Convent Capital: “Vanaf het begin waren we van mening dat we door de vorming van de CROWD-groep in 2014 een positieve sleutelrol konden spelen in het dagelijks leven van honderdduizenden mensen, samen met een bijdrage aan de circulaire economie. Zes jaar later zijn we bij Convent ongelooflijk trots om getuige te zijn van de voortdurende groei binnen de groep en om te blijven bijdragen aan een aantrekkelijke buitenruimte die de enorme groei in fietsen faciliteert en mensen aanmoedigt om naar buiten te gaan, met elkaar in contact te komen en van de natuur te genieten. De toevoeging van Ziegler Metallbearbeitung versterkt de groep niet alleen vanuit een geografisch en omzetperspectief, maar net zo belangrijk vanuit een productieperspectief, wat onze circulaire ambities nog verder mogelijk maakt. ”

Christoph en Thomas Ziegler zien de integratie van Ziegler in de CROWD-groep als een zeer goede basis voor verdere groei in een dynamische marktomgeving door gebruik te maken van een verscheidenheid aan synergie-effecten, bijv. bundeling van inkoopvolumes, verkoop- en marketingactiviteiten, innovatiepotentieel binnen de groep en versterking van de projectbusiness. De twee broers delen de visie van de CROWD Group volledig en zijn zeer gemotiveerd om het succesvolle bedrijfsmodel van Ziegler verder te ontwikkelen en uit te breiden met de ondersteunende pijlers van productie en handel op de Duitse markt.

Ga voor meer informatie naar de website van CROWD:

https://crowdoutside.com/