Dumaco neemt opnieuw een metaalbedrijf over: Blokland uit Hardinxveld-Giessendam

Dutch Manufacturing Company (Dumaco) uit Montfoort neemt voor de vierde keer in korte tijd een metaalbedrijf over. Het gaat dit keer om Blokland Metaalbewerking in Hardinxveld-Giessendam, een bedrijf met een kleine honderd werknemers.

Dumaco claimt de grootste specialist in plaatbewerking te zijn in de Benelux. Met de jongste aankoop hoopt zij haar positie als marktleider in metaalbewerking te versterken. Na de integratie van Blokland telt de groep zeven aangesloten bedrijven met 700 werknemers.

Blokland Metaalbewerking, ruim 50 jaar geleden opgericht, bestaat uit twee productielocaties in Hardinxveld-Giessendam. Directeur en grootaandeelhouder Jan-Willem Blokland (56) verkoopt zijn aandelen. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Vierde aankoop
Blokland Metaalbewerking boekte in 2018 een nettoresultaat van €2,3 mln. De kasstroom uit bedrijfsoperaties bedroeg €3,9 mln.

Dumaco, dat eigendom is van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Convent Capital, bestaat sinds een paar jaar. De groep werd in 2017 gevormd toen drie Nederlandse metaalbedrijven onder een dak werden gebracht.

Directeur Tom Sanders (50) werd aangesteld om de bedrijven te laten samenwerken en naar uitbreiding uit te kijken. ‘De plaatwerk-productiemogelijkheden van Blokland sluiten aan op de al aanwezige capaciteit van Dumaco’, zegt hij woensdag over de jongste aanwinst.

Ook de investeerders Gilde en Parcom zijn bezig een positie op te bouwen in de Nederlandse metaalbewerking. Gilde kocht recent Veco Precision in Eerbeek, een maakbedrijf met 350 werknemers. Eerder had het ook al Esdec in Deventer, goed voor een omzet van €45 mln, ingelijfd.

Ook Parcom Capital is actief in de metaalsector. Sinds een paar maanden mag de investeringsmaatschappij uit Amsterdam zich mede-eigenaar noemen van 247Tailor Steel in de Achterhoek.

https://fd.nl/ondernemen/1301237/plaatbewerker-dumaco-neemt-opnieuw-een-metaalbedrijf-over