Convent Capital combineert roestvast staal specialisten Revicon en Barosta

Convent Capital neemt de roestvast staal specialisten Revicon in Barosta over. Door deze fusie ontstaat de grootste onafhankelijke leverancier van roestvast staal componenten en installaties van Nederland. ReviconBarosta is actief binnen diverse afzetmarkten en produceert o.a. piping, tanks, complete platforms & skids. De combinatie (co)engineert ook voor haar klanten. ReviconBarosta onderscheidt zich door haar kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, flexibiliteit en inventiviteit. Daarbij wordt er voortdurend geïnvesteerd in de nieuwste productietechnologieën, scholing van de medewerkers en wordt er geproduceerd volgens het QRM productieprincipe.

ReviconBarosta beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van engineering en systeemintegratie, waarbij de productiefaciliteiten van de locatie in Woerden state of the art zijn. Het bedrijf heeft toegang tot verschillende afzetmarkten (Agri, Food & Drinks, Machinebouw, Waste en Petrochemie), hetgeen een solide basis vormt voor lange termijn groei.

Met het samensmelten van deze twee complementaire specialisten ontwikkelt Convent Capital een toonaangevend speler in de groeiende RVS markt. Naar de toekomst zal ReviconBarosta haar capaciteit op het gebied van SKID bouw en proces technologie verder vormgeven door het insourcen van elektro techniek kennis. Met deze kennis aan boord zal de vennootschap zich verder ontwikkelen tot een all-round proces technologie speler met een breed pallet aan afzetmarkten.

Naast financiële groei, ziet Convent Capital veel potentie om hun jongste participatie voor te bereiden op een rol in de circulaire economie. Naast het besparen op en zelf opwekken van energie, kan de nieuwe specialist bijvoorbeeld verder verduurzamen door producten te maken op basis van materialen die via recycling zijn gewonnen.