CROWD versterkt positie in de Britse markt door aankoop Bailey groep

Convent CROWD Bailey

Sinds de oprichting in 2014 heeft Creators of the Outside World (CROWD) de ambitie om een significante impact te maken op de publieke leefomgeving buiten. Als jonge en innovatieve groep van gevestigde bedrijven is zij betrokken bij aan het ontwerpen en inrichten van openbare ruimtes met producten die modaal vervoer, socialisatie en interactie mogelijk maken, samen met duurzame en circulaire ontwerpprincipes.

Vanaf het eerste moment van oprichting van de CROWD-groep heeft zij ten doel gesteld mensen aan te moedigen naar buiten te gaan en de toonaangevende groep te worden op het gebied van fietsparkeer infrastructuur en straatmeubilair in West-Europa.

Met groot genoegen kondigt CROWD vandaag de overname aan van Bailey Street Furniture Group (BSFG). Na vele jaren actief te zijn geweest in de straatmeubilair arena, richtte Ian Bailey in 2003 BSFG op met de rechttoe rechtaan visie ‘om een betere wereld te bouwen door het creëren van stimulerende en functionele buitenruimtes, die ons in staat stellen om te gedijen en ons dagelijks leven te verbeteren.

Pas in 2020 werd na jaren van succesvolle ontwikkeling de Bailey Street Furniture Group opgericht, waarbij de aangesloten merken (Bailey Street Scene, Artform, AMV Playgrounds en Street Furniture Direct) en alle bijbehorende producten werden samengevoegd tot één kernparaplu van de groep. Sinds het begin is de naam Bailey synoniem met hoge kwaliteit en betrouwbaar meubilair waardoor ze een van de toonaangevende bedrijven in het Verenigd Koninkrijk in ons vakgebied zijn.

Ian Bailey en het management team van BSFG zijn zeer enthousiast over de integratie in de CROWD groep . Na jaar na jaar aanzienlijke vooruitgang te hebben geboekt in het verbeteren van hun dagelijkse activiteiten en het versterken van hun marktpositie, is deze samenwerking de volgende stap in het voortzetten van de plannen voor toekomstige groei in het Verenigd Koninkrijk. Cyclepods – een merk dat bekend staat om zijn focus op fietsers, design en duurzaamheid – was al gevestigd op de Britse markt en vond het een logische conclusie en consequentie in het kielzog van de overname van BSFG om een nieuwe UK Group te vormen waarin beide bedrijven worden gecombineerd. Het combineren van de ervaring van straatmeubilair, luifels en speeltuindivisies, met de duidelijke marktleider in fietsparkeer- en -opslagoplossingen (Cyclepods), biedt een robuust, uitgebreid en geconsolideerd aanbod voor de Britse markt.

James Steward, CEO CROWD Group:

Ik ben verheugd te kunnen aankondigen dat onze missie, mensen aanmoedigen naar buiten te gaan, naast onze visie, om de leidende groep te zijn in straatmeubilair, openbare overkappingen en fietsparkeerinfrastructuur met een belangrijke focus op Circularity en Smart City-oplossingen in West-Europa, tegen 2023 goed binnen handbereik ligt dankzij de overname van Bailey Street Furniture Group (BFSG). Onze nieuw gevormde UK Group, een combinatie van Cyclepods en BFSG, biedt volledige geografische dekking in het Verenigd Koninkrijk, met locaties in Kent, Lancashire en Cheshire, een uitgebreid productportfolio dat straatmeubilair, speeltoestellen, fietsinfrastructuur en overkappingen omvat, en, last but not least, productie vanuit het Verenigd Koninkrijk! Het heroriënteren van de productie naar het Verenigd Koninkrijk speelt een centrale rol binnen CROWD, waardoor we onze circulaire en duurzaamheidsdoelstellingen kunnen halen en hopelijk overtreffen. We zijn sterk toegewijd aan CROWD UK en zijn eigen lokale missie om nummer één te worden op de Britse markt!

 

Zie ook:

https://www.cyclepods.co.uk/54436-2/ 

https://www.crowdoutside.com/news.html