SafeSize haalt € 10 miljoen funding op voor haar 3D-technologie

De in Amsterdam gevestigde ‘schoenenaanbevelingstechnologie’ (ik moest ook een dubbele poging doen) start-up SafeSize heeft € 10 miljoen opgehaald in een serie B-financieringsronde.

Het nieuwe geld is afkomstig van eerdere financiers 3TS Capital Partners en Convent Capital, evenals van aanvullende maar niet nader genoemde ‘strategische investeerders’.

Wat SafeSize doet, is in wezen online en offline schoenenwinkeliers helpen om klanten beter van dienst te zijn door perfect passende schoenen te vinden. Met behulp van 3D-voetscansystemen met fitting-algoritmen in combinatie met een uitgebreide database van 3D-gescande schoenen, zegt SafeSize dat het mensen in een mum van tijd kan matchen met het perfecte paar schoenen.

Meer dan 2.000 schoenen retailers en merken gebruiken de oplossingen al en hebben tot nu toe meer dan 13 miljoen consumenten en 1 miljoen schoenen geanalyseerd.

De start-up zegt het kapitaal te zullen gebruiken om haar leidende positie in de virtuele fittingsmarkt te versterken door “nieuw talent aan te trekken, productinnovatie te versnellen en nieuwe markten te betreden”.

SafeSize werd opgericht in 2012.

https://tech.eu/brief/safesize-scores-e10-million-for-its-personalised-shoe-fitting-solution/